tiistai 25. elokuuta 2015

First week in Sydney


Sydneysisters have arriwed!
Första veckan i Sydney gick snabbt. Vi bodde på wake up hostellet hela veckan. Det var helt enormt för att vara ett hostel, hade egen bar i nedersta våningen, chilllounge för att se på film, kök o sånt. Det var bra plats att börja på, det låg helt i centrum och man träffade mycket människor där och fick tips om resande/jobbande/australien.

Vi har tagit det ganska lugnt, upptäckt staden och gått omkring massor. Fixat basic tråkiga grejjerna(bankkonto, taxfilenumber, telefonabonemang, busskort, osv)

En dag var vi på en 6 km lång beachwalk. Längs med kusten och sammanlagt förbi 6 stränder. Härlig promenad, och den enormt goda och fräsha lunchen i Nourish vid Bronte var pricken på i:et . Om ni nån gång befinner er i Sydney så är den här beachwalken ett måste, Coogee till Bondi!

En dag tog vi färjan till Manly. Manly hör till Sydney, men det är ändå helt annan fiilis där, och allting kretsar kring stranden. Vi gick längs med huvudgatan som var full med restauranger, surfbutiker, hostel, cafeer och efter en stund hade vid gått från hamnen till andra sidan av kusten och kom fram till stranden. Wou😍 vi fattade ganska snabbt att dethär nog är platsen för oss, hit vill vi flytta!

På en av våra promenader i Sydney centrum tappade vi bort oss till en fiskmarknad. Fullt med fiskar och måsar och restauranger, från vilka man kunde ta take away och gå utomhus och sitta.
Papegojor!!

Sen har vi såklart gjort en del saker som är ett måste här i Sydney;
✔️Turistat oss vid operahuset och Harbour Bridge(med lonely planets Australien bok i handen xD)
✔️Lenkki+parkjumppa i Hyde park
✔️Härliga cafeer
✔️ ultimat utnyttjning av wifi(+starbucks..)
✔️ bondi beach
✔️skaffa australienska kontakter

På månag lämnade vi Wake up och åkte några timmar söderut på en 5-dagars surfcamp. Surfning har jag villa testa så länge jag kan minnas så NU äntligen! Varför inte göra det genast nu när det finns en möjlighet.

2 kommenttia:

  1. Verkar såå härligt, är så glar för er skull <3
    O era bildeeer
    särskilt dendär före "En dag tog vi färjan till Manly" - kunnon weheartit material!

    VastaaPoista
  2. Ååå tackk!! Jåå här är nog härlit så annorlunda vardag med jobb, sol och strandliv liksom <33 oioii måst försöka ta mer artsyga bilder har blivit jättetrög med att fota!!

    VastaaPoista