maanantai 24. elokuuta 2015

Fushimi Inari Taisha/ Dag 7

Vi checkade ut från hotellet, lämnade väskorna där och innan vi skulle tillbaka mot Tokyo och siktade vi på att ännu fara till Fushimi Inari Taisha som låg endast några hållplatser ifrån. 
Fushimi Inari Taisha var Tripadvisors nummer ett av sevärdheter/saker att göra i Kyoto, så vi hade höga förväntningar. Vi hade ändå inte läst speciellt mycket om stället, och hade ingen aning om hur lång promenad det faktiskt skulle bli. Och behöver jag säga att det säkert var den varmaste dagen just då.. Det var jätte intressant och fint med alla portar och tempel vi såg på vägen, men som förvarning om nån är påväg hit vid nåt skede, gå inte ända uppxD Det räcker med att gå till sjätte stationen varifrån man också får se en fin utsikt över Kyoto.

Fast många av tori-portarna syns på bilderna går det inte att beskriva hur mycket det faktiskt fanns av dem, helt oändligt och på ett superstort område. Att gå ända upp och sedan ner tar 2-3 timmar.

Påvägen fanns en massa rävstatyer, som var symboliska budbärare till risguden Inari, åt vilken hela tempelområdet var riktad till.

Kyoto hade helt annan fiilis än t.e.x Osaka och Tokyo, mer traditionell, men samtidit var det här det stället som man hittade bäst på, och det fanns info på engelska. Det sägs att Osakabor slösar bort sina pengar på mat, medan kyotobor slösar sina pengar på kimonon, det märktes genast när vi steg ut ur tåget. Här gick oxå massor människor omkring i kimono, medan vi inte annars har sett det nästan alls.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti