perjantai 14. elokuuta 2015

Osaka❤️ / Dag 4


Maison de Gigi, bästa vofflorna jag har smakat på


Att komma från fuji-> Osaka borde ha tagit about 4 timmar. Á la Jessi&Vera tog det typ 7h.. Men vi kom fram!
Oioi att få sova nästa moron så länge vi ville❤️ Eller nästanxD Vi sov ända tills dom ringde från receptionen och sa att det snart är deadline för städningen.. (Sömnbrist or somethin'?) 
Sen var det dags att utforska Osaka! 
Vi valde att satsa på shopping i området Namba idag. Oh no, första butiken vi gick in i hittade jag genast ett par skor.. Det säger väl ganska mycket om hur bra shoppingställe det var😁

Efter liite shopping gick vi till gatan Dotombori, som enligt guideboken var en av dom bästa matställena i Osaka. Smakade bland annat på räk-takoyaki, som man sålde lite överallt i kojun längs med gatan. Det märktes att maten var huvudsaken här, vissa restauranger hade flera meter långa köer, portvakter, och organiserade köer. (Det sägs ju oxå att Osakabor äter ute about 6 gånger i veckan, så restauranger och mat alternativ räcker det)

Den här dagen kändes superlyxig och härlig, inget bagage att bära och inget nytt hotell att orientera sig fram till, och allting gick nappiin. Lycka❤️

Vi bodde på Hotel Osaka Castle, som inte var helt i centrum av Osaka men enligt mej på superbra läge. Det var i övre våningen metrostationen Temmabachi så det gick smidigt att ta sig till och från hotellet. Dessutom var hotellet helt vid sidan av en å, som var härlig att gå längs med, se alla ljus från staden, och sätta sej på trappan där längs med och ha lite kvällspicnic.

(Pga dålig wifi kommer inläggen till bloggen lite på efterhand. Vi utnyttjar wifi cafeer allt vad vi kan..:D En video är oxå påväg vid nåt skede, bara vi får det fixat. För tilfället har vi redan varit i Sydney några dagar, allt är bra här men våra planer ändras varje dag så får se hur de kommande dagarna/veckorna kommer se ut)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti