lauantai 26. maaliskuuta 2016

En dag med privat chaufför/ 5.3


Uluwatu


Japp, vi fick en chaufför som hängde med oss hela dagen. Första stopen var Padang Padang Beach, vilket är en liten strand 1h söder om Kuta. Man gick ner till stranden genom en skog/park. Vi var förvånade över att hamna betala inträde för att komma till stranden, men när vi gick neråt mot stranden märkte vi genast att området var fullt med vilda apor. Snart kom vi till en liten smal trappa mellan två bergsväggar var en massa surfare var på väg upp. Vi går ner till stranden och kommer till en liten fin strand mellan klipporna med några små kojun och matställen vid kanten. Annars härligt ställe men för mycket människor, vad kan man säga, vi är ju oxå här och turistar.

Uluwatu var vår nästa destination. det tog inte länge att köra och snart var vi redan framme. Vår chaufför, Adi, hängde med och hade lite av en tour för oss. Underbara utsikter och jätteintressant hur deras religion fungerar. Det var lite svårt att njuta då det kändes som att det var närmare 100 grader och att man smälter bort med all svett som rinner, gud var det var hett. 

Det ordnades också en traditionell balinesisk dans vi templet, kecak and fire dance, en dans som berättar en historia och visas utan musik, med en kör med 70 män. Solen började småningom gå ner och stolarna runt scenen började fyllas. Jag hade förväntat mej en liten show, med det kom mer och mer människor och det var fullproppat. Själva dansen var något helt nytt! Intressant att se på och roligt också. Alltså ”kören”, hur de sjöng, de super överdrivna outfitsen som dansarna var klädda i(skulle dock mer kalla dem skådespelare..), eld ringar, dansande publik, o.s.v, och allt detta i solnedgången. Det var en upplevelse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti