lauantai 26. maaliskuuta 2016

Kuta / 4.3


Sunset på Kuta Beach


Vi lämnade Australien och flög till Bali några veckor sedan. Got to love Qantas airlines, 7 timmar i sträck av bra filmer och mat varannan minut.
Jag var så van vid hur allting fungerar och är så ordentligt i Australien så när vi kom fram till Bali fick jag en liten chock haha. Man måste hela tiden vara beredd på bli lurad. Som turist blir priserna dubbelt, alla vill ha dig in i sina shops(som det finns hundratals av längs med alla vägar), heltsamma om du inte vill ha nåt eller om du inte behöver en taxiskjuts, du ska nog ha det YES. Typiskt men i alla fall.

Kuta
Vi började vår resa på Bali i södra delen, i Kuta. Kuta är känt för att vara hektiskt, superturistigt och fullt med nattklubbar och turistshops. Det stämmer. Jag gillade att uppleva det här, men några dagar räckte riktigt bra.

Vårt hostel låg på värsta partyområdet mellan alla barer så när vi var i rummet hörde vi musiken från tre olika barer samtidigt. Annars är hostellet super! Efter att ha levt i dorms senaste 7 månader blev det riktigt lyxigt att ha ett rum för två, en fin pool två meter utanför dörren, och pannkakor till frukost. Jag gillar det här!

Vi har chillat mycket, gått längs med gatorna och på stranden, tappat bort oss och gått av och an några miljoner gånger(20 minuters promenad tillbaka från stranden tog istället en och en halv timme, ojdå), ätit både balinesisk streetfood och buffet, upplevt ”nattlivet i Kuta”, socialiserar med balineser som verkar vara jätte roliga typer,  skaffat manikyr och miniflätor haha.
Det känns som att vi år på resa igen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti